مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترك متادون يا ترك متادون در خانه چرا بايد توسط متخصص انجام شود؟ پيدا كردن راهي براي ترك متادون براي بسياري از افراد امر پيچيده‌اي به نظر مي‌رسد چرا كه متادون خود دارويي است كه در ترك مواد مخدر و افيوني به كار مي‌رود و به كاهش علائم ناخوشايند ترك كمك مي‌كند. با اين حال برخي افراد كه اطلاع چنداني از اين دارو ندارند متادون را كاملاً جايگزين مواد كرده و به اين ترتيب شروع به سوءمصرف آن مي‌كنند.

به طور كلي دو روش سنتي و مدرن براي ترك متادون وجود دارد كه در ادامه مقاله به بررسي آن مي پردازيم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي ترك متادون تا پايان اين مطلب با ما همراه باشيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: ترك متادون | بهترين روش هاي ترك قرص و شربت متادون 

ترك متادون

ترك متادون همانطور كه گفتم با دو روش ترك سنتي و ترك به روش مدرن امكان پذير است. ترك متادون حتما بايد زير نظر متخصص و با مشورت يك متخصص اعتياد صورت گيرد. هر گونه اقدام خود سرانه مي تواند نتايج جبران ناپذيري را براي فرد به همراه داشته باشد. مصرف دارو هاي ترك اعتياد بايد متناسب با شرايط و وضعيت جسمي فرد باشد در نتيجه از هر گونه اقدام خودسرانه براي جدا خودداري كنيد.

قبل از اينكه شروع به توضيح دادن روش هاي ترك متادون كنيم؛ بايد ابتدا با متادون و علائم آن آشنا شويد كه در ادامه توضيح داده شده است.

علائم اعتياد به متادون كدامند ؟ 

متادون نوعي داروي اپيوئيدي است كه اثرات ضد درد دارد و اغلب در درمان اعتياد به مواد افيوني به خصوص هروئين به كار مي‌رود. متادون اثراتي مشابه با مواد افيوني نظير مورفين و ترياك دارد. به دليل داشتن طول اثر بيشتر نسبت به ساير افيوني، تجويز متادون به هنگام ترك به بيمار كمك مي‌كند از نظر جسماني در وضعيت باثبات تري قرار بگيرد و علائم ترك كمتري را تجربه نمايد.

ترك متادون چند روز طول مي كشد ؟

براي پاسخ به اين سوال بايد گفت ترك متادون با توجه به شرايط جسمي بيمار و ميزان مصرف متفاوت است ولي به طور كلي سيكل درمان 14 روز تا سم زدايي كامل و اصولي فرد زمان مي برد. مدت زمان مورد نياز براي ترك متادون بسته روش ترك اعتياد متفاوت است. در ادامه مدت زمان مورد نياز در روش ترك اعتياد يابويي يا سريع ، سنتي و روش ترك اعتياد مدرن مورد بررسي قرار گرفته است :

روش ترك يابويي يا يكدفته متادون

ترك يكدفعه اي (يابويي) متادون ، از بدترين روش هاي ترك اين دارو محسوب مي شود. شما با اين كار شُك ناگهاني به بدن و مغزتان وارد مي كنيد. اين شُك اصلا براي سلامت شما خوب نيست. هر بار با ترك يكدفعه اي متادون بدنتان در مقابل درمان مقاوم تر مي شود. پس بدون توجه به راهنمايي ها متخصصين هرگز دست به قطع ناگهاني داروهاي تان نكنيد.

روش سنتي ترك متادون سنتي

در روش ترك سنتي به تدريجي مقدار مصرف كاهش پيدا مي كند. در روش سنتي در مدت 6 تا 8 هفته به تدريج مقدار مصرف متادون را تا 30 ميلي گرم در روز كاهش مي دهند. در هر هفته بسته به ميزان مصرف به ميزان 5 ميلي گرم كاهش مي دهند تا جايي كه مصرف به صفر برسد. اما ميزان كاهش مصرف متادون براي هر فرد متفاوت است به همين دليل بايد حتما زير نظر متخصص ترك اعتياد صورت گيرد. 

روش مدرن ترك متادون

در روش ترك متادون مدرن كه حتي در خانه نيز امكان پذير است. از داروهايي مانند بوپرونورفين، كلونيدين و …  استفاده مي كنند. اين دارو ها به دليل كاهش درد ناشي از علائم خماري مورد استفاده قرار مي گيرد. اين دارو ها حتي باعث كاهش علائمي همچون افسردگي، اضطراب، درد عضلاني، گرفتگي عضلات و .. شوند. در صورتي كه براي ترك متادون به كمك نياز داشتيد مي توانيد با متخصص ترك اعتياد مركز مشاوره ذهن نو تماس بگيريد. 

علائم ترك متادون

از آنجايي كه داروي متادون  خود در اصل براي ترك هروئين و ساير مواد افيوني توليد مي‌شود علائم ترك آن به شدت ساير مواد افيوني نيست و به همان سرعت نيز بروز پيدا نمي‌كند. يكي از علت‌هاي اين موضوع طولاني بودن مكانيسم اثر متادون است كه باعث مي‌شود اين دارو حدود 1 تا 3 روز در بدن باقي بماند. در نتيجه علائم ترك متادون مشابه با علائم ترك مواد افيوني است كه با شدت كمتري اتفاق مي‌افتند. از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– بروز علائم گوارشي نظير دل پيچه، اسهال، حالت تهوع و استفراغ

– دچار شدن به دردهاي عضلاني

– افزايش اشك چشم و آبريزش بيني

– احساس اضطراب و بي‌قراري

– دچار شدن به مشكلات خواب

– تب، لرز و تعريق

عوراض ترك متادون

عوارض اعتياد و ترك متادون را مي توان به دو دسته عوارض جسمي و عوارض روحي و رواني تقسيم كرد. برخي از اين عوارض كوتاه مدت هستند و طي 3 روز تا 2 هفته بعد از قطع مصرف از بين مي روند و برخي ديگر از عوارض متادون نيز مي توانند تا سال هاي همراه فرد بمانند. در ادامه به برخي از عوارض جسمي و رواني اشاره مي كنيم :

عوراض جسمي ترك متادون

توجه داشته باشيد كه عوارض جسمي در حالت ترك سنتي و سريع شدت بيشتري در فرد دارند كه از جمله آنها مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • سردرد و سرگيجه
  • آبريزش چشم و بيني 
  • تهوع و استفراغ
  • عرق زياد و لرزش بدن 
  • افزايش ضربان قلب و فشار خون
  • درد مفاصل و عضلات

عوارض رواني ترك متادون

از جمله عوارض رواني مصرف و ترك متادون به موارد زيرا مي توان اشاره كرد : 

  • اضطراب و افسردگي
  • حالات هيجاني
  • بيش فعالي
  • توهم‌هاي بينايي و شنوايي
  • افكار خودكشي
  • پرخاشگري
  • كاهش انگيزه
  • نداشتن ثبات شخصيت

ترك متادون با سم زدايي 

سم زدايي براي ترك اعتياد يكي از روش هاي درماني است كه در مراكز درماني و بيمارستان ها اهميت و كارايي دارد. در ترك متادون با سم زدايي فرد همواره تحت نظر پزشك قرار دارد و تا حد زيادي علائم ترك در او كاهش پيدا مي كند. 

اما در ترك متادون با روش كاهش تدريجي دارو و با كاهش دوز متادون كه در چند هفته ارائه مي شود. علائم ترك متادون در فرد به شدت كاهش پيدا مي كند. بر اساس تحقيقات انجام شده روش هاي ترك تدريجي بهتر از روش هاي ترك سنتي يك باره و سريع مي باشد. هرچند كه روش هاي نوين تدريجي طول درماني بسيار بيشتري نسبت به روش هاي ترك سريع دارند. شما در هر جايي هستيد مي توانيد از خدمات مشاوره ترك متادون مركز ذهن نو بهرمند شويد. 

بهترين روش ترك متادون

بهترين روش ترك متادون مراجعه به يك مركز و متخصص ترك اعتياد معتبر و با تجربه است. اما از جمله بهترين روش هايي كه براي ترك به اين ماده به كار گرفته مي شود مي توان به موارد زير اشاره كرد :

سم زدايي تدريجي بدن از متادون

علائم ترك متادون براي خيلي از افراد به صورت شديد ظاهر مي شود به همين دليل استفاده از يك روش تدريجي يكي از بهترين گزينه هاي براي ترك به اين ماده است. در اين روش فرد علاوه بر سم زدايي جسمي مي تواند بر اعتياد رواني خود نيز غلبه نماييد. 

سم زدايي سريع بدن از متادون

در روش سم زدايي سريع بر اساس نتيجه تست اعتياد و همچنين دوز مصرفي توسط فرد و مدت زمان مصرف، متخصص شروع به سم زدايي سريع براي فرد مي كند و مصرف او را در مدت زمان كوتاهي به صفر مي رساند. اما بايد توجه داشته باشيد كه سم زدايي تدريجي به مراتب روش بهتر و موثرتري مي باشد. 

ترك متادون در خانه 

ترك متادون در خانه و به روش غير اصولي اين علائم را افزايش مي‎‌دهد و حتي ممكن است خطر ايست قلبي را به همراه داشته باشد. در صورتي كه متادون در خانه ترك شود، احتمال بازگشت اعتياد نيز در فرد افزايش مي‌يابد. بهترين راه اين است كه ترك متادون در خانه تحت نظر پزشك و به روش اصولي انجام شود. در ادامه مقاله به بررسي كامل ترك متادون در خانه و معايب ترك متادون مي‌پردازيم. 

بسياري از افرادي كه قصد ترك متادون را دارند، در خانه و به طور ناگهاني دارو را قطع مي‌كنند و يا با استفاده از داروهاي جايگزين ديگر سعي در ترك آن دارند. برخي از داروها در ترك متادون موثر هستند اما لازم است كه با دوز مشخص و متناسب با شرايط جسمي فرد استفاده شوند. قطع ناگهاني دارو منجر به سندروم ترك متادون مي‌شود و جايگزيني خودسرانه دارو نيز مي‌تواند باعث اعتياد به داروهاي جايگزين گردد.

مراقبت هاي لازم بعد از ترك متادون | مقابله با وسوسه هاي بعد از ترك

واقعيت اين است كه ترك متادون همانند ساير مواد مخدر احتمال بازگشت بالايي دارد؛ چرا كه بيمار تنها از لحاظ جسمي به صورت كامل سم زدايي شده و با مواجه شدن با شرايط پيچيده رواني دوباره اعتياد خود را از سر مي گيرد. به همين دليل لازم است تا خانواده فرد بعد از ترك متادون مراقبت لازم را از وي داشته باشند. توصيه ما اين است كه حتما از جلسات روانشناس متخصص در ترك اعتياد حتما بهرمند شويد. از جمله مراقبت هاي لازم بعد از ترك اعتياد مي توان به موارد زير اشاره داشت :

پيدا كردن عامل اصلي اعتياد فرد

بر اساس تحقيقات انجام شده افراد در زمان مواجه با يك شرايط سخت و پيچيده رواني دچار اعتياد مي شوند و اعتياد تنها نمود يك مسئله حل نشده رواني در گذشته فرد بيمار است. به همين دليل بعد از ترك اعتياد بايد عامل اصلي اعتياد پيدا و درمان گردد.

تغيير شرايط زندگي فرد

بهتر است محل زندگي به طوري تغيير كند تا بعد از ترك متادون با خاطرات بد گذشته ارتباط كمتري پيدا كند. 

تفريحات سالم 

سعي كنيد بعد از ترك تفريحات سالمي داشته باشيد. رفتن به كلاس هاي ورزشي، مسافرت و … . 

رفتن به سر كار 

داشتن دغدغه فكري بعد از ترك اعتياد سبب مي شود تا كمتر به وسوسه هاي مصرف مجدد فكر كنيد.

پيدا كردن و درمان عامل اصلي اعتياد بعد از ترك متادون از وسوسه بازگشت دوباره اعتياد جلوگيري مي كند

ترك متادون در خانه با ذهن نو

شما در هر كجاي كشور كه هستيد مي توانيد از خدمات نوين مركز ذهن نو به صورت حضوري و تلفني بهرمند شويد. ذهن نو با دارا بودن تيم تخصصي و مجرب شامل برترين اساتيد و متخصصان ترك اعتياد دانشگاه هاي برتر كشور پاسخگوي نياز هاي شما به صورت حضوري، تلفني و آنلاين است. همچنين مي توانيد در شبكه هاي اجتماعي مركز ذهن نو از جمله اينستاگرام همراه ما باشيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

ترك متادون در خانه و كمپ چند روز طول مي كشد ؟

به طور كلي دو هفته كه بسته به شرايط بيمار متفاوت است. در مقاله به طول كامل توضيح داده شده .

آيا ممكن است فرد در اثر مصرف متادون دچار اور دوز شود؟

بله. مصرف بيش از حد متادون نيز همانند هر ماده مخدر ديگر مي‌تواند به بروز علائم اوردوز بيانجامد.

منبع: ترك متادون | بهترين روش هاي ترك قرص و شربت متادون

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/8  ] [ ۲۱ ] [ newmiind ] [ ]

ترك متادون يا ترك اعتياد به متادون در خانه چرا بايد توسط متخصص انجام شود؟ پيدا كردن راهي براي ترك متادون براي بسياري از افراد امر پيچيده‌اي به نظر مي‌رسد چرا كه متادون خود دارويي است كه در ترك اعتياد به مواد مخدر و افيوني به كار مي‌رود و به كاهش علائم ناخوشايند ترك كمك مي‌كند. با اين حال برخي افراد كه اطلاع چنداني از اين دارو ندارند متادون را كاملاً جايگزين مواد كرده و به اين ترتيب شروع به سوءمصرف آن مي‌كنند.

 

در اين وضعيت اعتياد جديدي به مشكلات قبلي فرد اضافه مي‌شود كه وضعيت دشواري را پديد مي‌آورد؛ اما بروز اين رويداد به معناي پايان ماجرا نيست بلكه براي ترك اعتياد به متادون نيز روش‌هاي درماني مختلفي وجود دارد كه به كمك پزشكان و متخصصين حوزه سلامت روان از جمله روانشناسان مي‌توانيد از آن‌ها بهره مند شويد. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي ترك اعتياد به متادون تا پايان اين مطلب با ما همراه باشيد. 

منبع: ترك اعتياد به متادون | بهترين روش ترك متادون در خانه و كمپ كدام است ؟

ترك متادون

ترك متادون در ابتدا به نظر آسان مي‌آيد. به همين دليل خيلي از كساني كه دچار اعتيادبه متادون هستند خودشان بارها تلاش بر ترك كرده اند. تغيير دوز، قطع ناگهاني، جايگزين كردن داروهاي ديگر از جمله اقدامات اين عزيزان است. اما بعد از تمام اين تلاش ها اغلب به اين نتيجه مي رسند كه متادون دارويي به شدت اعتيادآور و حتي بدتر از موادمخدر است!!! حال آن كه اين دارو راهي براي درمان اعتياد محسوب مي شود. شما براي ترك متادون حتما بايد به متخصص مراجعه نماييد. براي كنار گذاشتن آن نياز به متخصص داريد. براي درك بهتر اين مساله در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد.

متادون چيست؟ علائم اعتياد به متادون كدامند ؟

متادون نوعي داروي اپيوئيدي است كه اثرات ضد درد دارد و اغلب در درمان اعتياد به مواد افيوني به خصوص هروئين به كار مي‌رود. متادون اثراتي مشابه با مواد افيوني نظير مورفين و ترياك دارد. تجويز آن به هنگام ترك به بيمار كمك مي‌كند از نظر جسماني در وضعيت باثبات تري قرار بگيرد و علائم ترك كمتري را تجربه نمايد.

با اين حال توجه داشته باشيد كه اين دارو به دليل داشتن مكانيسم اثر مشابه با مواد مخدر اگر به‌درستي و مطابق تجويز پزشك مصرف نشود خود مي‌تواند منجر به شكل گيري اعتياد جديدي شده و بر مشكلات قبلي بيفزايد. مصرف زياد متادون همانند ساير مواد مخدر منجر به كاهش هوشياري، كما، اوردوز و … مي شود؛

 

باور هاي غلط در مورد اعتياد و ترك اعتياد به متادون در خانه و كمپ

متأسفانه بسياري از افراد از اعتيادآور بودن متادون و نياز به ترك متادون اطلاعي ندارند و هنگامي كه در دوره سم زدايي پزشك اين دارو را تجويز مي‌كند آن‌ها بدون توجه به دوز مصرف و مدت زمان تعيين‌شده براي استفاده از اين دارو، دست به سوءمصرف آن مي‌زنند. همين امر باعث مي‌شود كه نه تنها اعتياد قبلي فرد درمان نشود بلكه اعتياد به متادون نيز به شرايط قبلي اضافه گردد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد اين روش‌ها تا پايان مطلب با ما همراه باشيد.

هم چنين برخي افراد ترك اعتياد به مواد مخدر به كمك متادون را به صورت سرخود آغاز مي‌كنند كه همين مسئله نيز در وابستگي ناخواسته به اين دارو نقش بسزايي دارد. توجه داشته باشيد كه دوز مصرف متادون بايد كاملاً تحت كنترل باشد و متناسب با نوع ماده‌اي كه قصد ترك آن را داريد، ميزان مصرف قبلي و بررسي شرايط جسماني و رواني استفاده شود. بررسي اين موارد تنها به عهده پزشك است و افراد غيرمتخصص نمي‌توانند براي شما متادون تجويز كنند يا به كمك آن شما را ترك دهند. 

علائم ترك متادون

از آنجايي كه داروي متادون  خود در اصل براي ترك اعتياد به هروئين و ساير مواد افيوني توليد مي‌شود علائم ترك آن به شدت ساير مواد افيوني نيست و به همان سرعت نيز بروز پيدا نمي‌كند. يكي از علت‌هاي اين موضوع طولاني بودن مكانيسم اثر متادون است كه باعث مي‌شود اين دارو حدود 1 تا 3 روز در بدن باقي بماند. در نتيجه علائم ترك متادون مشابه با علائم ترك مواد افيوني است كه با شدت كمتري اتفاق مي‌افتند. از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– بروز علائم گوارشي نظير دل پيچه، اسهال، حالت تهوع و استفراغ

– دچار شدن به دردهاي عضلاني

– افزايش اشك چشم و آبريزش بيني

– احساس اضطراب و بي‌قراري

– دچار شدن به مشكلات خواب

– تب، لرز و تعريق 

عوراض ترك اعتياد به متادون

عوارض اعتياد و ترك اعتياد به متادون را مي توان به دو دسته عوارض جسمي و عوارض روحي و رواني تقسيم كرد. برخي از اين عوارض كوتاه مدت هستند و طي 3 روز تا 2 هفته بعد از قطع مصرف از بين مي روند و برخي ديگر از عوارض متادون نيز مي توانند تا سال هاي همراه فرد بمانند. در ادامه به برخي از عوارض جسمي و رواني اشاره مي كنيم :

عوراض جسمي ترك اعتياد به متادون

توجه داشته باشيد كه عوارض جسمي در حالت ترك سريع شدت بيشتري در فرد دارند كه از جمله آنها مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • سردرد و سرگيجه
  • آبريزش چشم و بيني 
  • تهوع و استفراغ
  • عرق زياد و لرزش بدن 
  • افزايش ضربان قلب و فشار خون
  • درد مفاصل و عضلات

عوارض رواني ترك متادون

از جمله عوارض رواني مصرف و ترك متادون به موارد زيرا مي توان اشاره كرد : 

  • اضطراب و افسردگي
  • حالات هيجاني
  • بيش فعالي
  • توهم‌هاي بينايي و شنوايي
  • افكار خودكشي
  • پرخاشگري
  • كاهش انگيزه
  • نداشتن ثبات شخصيت

ترك متادون با سم زدايي 

سم زدايي براي ترك متادون يكي از روش هاي درماني است كه در مراكز درماني و بيمارستان ها اهميت و كارايي پيدا مي كند. در ترك متادون با سم زدايي فرد همواره تحت نظر پزشك قرار دارد و تا حد زيادي علائم ترك در او كاهش پيدا مي كند. 

اما در ترك اعتياد به متادون با روش كاهش تدريجي دارو و با كاهش دوز متادون كه در چند هفته ارائه مي شود. علائم ترك اعتياد به متادون در فرد به شدت كاهش پيدا مي كند. بر اساس تحقيقات انجام شده روش هاي ترك تدريجي بهتر از روش هاي ترك يك باره و سريع مي باشد. هرچند كه روش هاي تدريجي طول درماني بسيار بيشتري نسبت به روش هاي ترك سريع دارند. شما در هر جايي هستيد مي توانيد از خدمات مشاوره ترك اعتياد به متادون مركز ذهن نو بهرمند شويد. 

بهترين روش ترك متادون در خانه و كمپ

اگر كسي به طور تفريحي به مصرف متادون روي بياورد يا در روند ترك اعتياد به مواد ديگر با استفاده‌هاي نابه جا از اين دارو به آن وابستگي پيدا كند در قدم اول لازم است كه برنامه‌هاي سم زدايي را اجرا كرده و سپس ساير درمان‌هاي روان شناختي و پزشكي براي پايداري در ترك را نيز پيگيري نمايد. ما در ادامه به انواع روش‌هاي درماني براي ترك متادون اشاره كرده‌ايم.

روش اول : درمان‌هاي دارويي ترك متادون

براي ترك اعتياد به متادون به خصوص وقتي فرد اين دارو را در دوزهاي بالا مصرف مي‌كرده ممكن است پزشك درمان دارويي را در دستور كار قرار دهد. ازجمله مهم‌ترين داروهايي كه براي ترك متادون تجويز مي‌شود بايد به بوپرنورفين يا همان ب 2 اشاره كرد.

اين دارو نيز مكانيسم اثر تقريباً مشابهي با مواد افيوني دارد. در نتيجه نبايد به‌طور خودسر مصرف شود. هم‌چنين روند مصرف و نوع قطع آن نيز به طور كامل بايد زير نظر پزشك باشد تا تمام عوارض احتمالي كنترل گردند.

دوز اوليه مصرف بوپرونورفين بايد توسط متخصص و پزشك تعيين شود، بوپرنورفين بيشتر علائم ترك متادون را كم مي كند، به همين خاطر فرايند ترك متادون با درد كمتري همراه خواهد بود. توجه داشته باشيد كه اين روش حتما بايد زير نظر متخصص و پزشك صورت گيرد. 

روش دوم : ترك متادون با روان درماني فردي

علاوه بر سم‌زدايي و درمان دارويي از آنجايي كه اعتياد منجر به ايجاد تغييرات مغزي مزمن مي‌شود لازم است كه درمان‌هاي روان‌شناختي نيز در دستور كار قرار بگيرند تا فاكتورهاي مهمي نظير وسوسه و احساس ميل شديد به مصرف مجدد نيز تحت درمان قرار گرفته و براي بهبودي پايدار تلاش شود.

هم‌چنين به اين موضوع توجه كنيد كه اعتياد امروزه به عنوان يك اختلال روان پزشكي شناخته مي‌شود و تقريباً در اكثر موارد ريشه‌هاي رواني دارد. به اين صورت كه بسياري از افراد به دليل مشكلاتي نظير فقدان اعتماد به نفس، نداشتن احساس كارآمدي در زندگي يا وجود افسردگي و احساس درماندگي در زندگي به سمت مواد كشيده مي‌شوند.

اگر اين عوامل زير بنايي تحت درمان قرار نگيرند احتمال اينكه فرد پس از سم زدايي مجدداً به سمت مواد كشيده شود تا حد زيادي وجود خواهد داشت. در نتيجه اگر مي‌خواهيد كه پرهيز پايداري را تجربه كنيد و به طور بنيادي به رنج هاي خود در ارتباط با مصرف مواد پايان دهيد لازم است كه در كنار عدم مصرف و پيگيري درمان‌هاي دارويي درمان‌هاي روان‌شناختي را نيز جدي بگيريد.

روش سوم : خانواده درماني براي ترك متادون

خانواده درماني شكل ديگري از روان درماني است كه روانشناسان آن را با حضور اعضاي خانواده برگزار مي‌كنند. هدف از خانواده درماني اين است كه ساير اعضا به درستي مشكل فرد را بشناسند و بدانند در برخورد با او بايد چه مسائلي را رعايت كنند. براي مثال آشنايي با اين مسئله كه لغزش بخشي از روند درمان است و با يك بار اشتباه تمام تلاش‌هاي فرد زير سوال نمي‌رود به اعضاي خانواده كمك مي‌كند تا راحت تر با اين موضوع كنار بياييند و رفتارهايي نظير سرزنش و تحقير را كم تر از خود نشان دهند 

روش چهارم : گروه درماني | ترك اعتياد به متادون در خانه

گروه درماني يكي از روش‌هاي بسيار مؤثر براي پايدار نگه داشتن فرد در دوره پرهيز است. در گروه درماني فرد در كنار ساير افرادي كه مسير ترك اعتياد به متادون را پشت سر گذاشته‌اند قرار مي‌گيرد و تجربيات آن‌ها را مي‌شنود. اين كار به او كمك مي‌كند تا بداند در اين مسير دشوار تنها نيست و افراد ديگري با شرايط دشوارتر هم توانسته‌اند اين موضوع را پشت سر بگذارند. اين امر در نهايت به افزايش خودكنترلي و مقاومت در برابر وسوسه‌هاي دروني و بيروني كمك بسياري مي‌كند.

ترك اعتياد به متادون در خانه 

ترك متادون در خانه و به روش غير اصولي اين علائم را افزايش مي‎‌دهد و حتي ممكن است خطر ايست قلبي را به همراه داشته باشد. در صورتي كه متادون در خانه ترك شود، احتمال بازگشت اعتياد نيز در فرد افزايش مي‌يابد. بهترين راه اين است كه ترك اعتياد به متادون در خانه تحت نظر پزشك و به روش اصولي انجام شود. در ادامه مقاله به بررسي كامل ترك اعتياد به متادون در خانه و معايب ترك متادون مي‌پردازيم. 

بسياري از افرادي كه قصد ترك متادون را دارند، در خانه و به طور ناگهاني دارو را قطع مي‌كنند و يا با استفاده از داروهاي جايگزين ديگر سعي در ترك آن دارند. برخي از داروها در ترك متادون موثر هستند اما لازم است كه با دوز مشخص و متناسب با شرايط جسمي فرد استفاده شوند. قطع ناگهاني دارو منجر به سندروم ترك اعتياد به متادون مي‌شود و جايگزيني خودسرانه دارو نيز مي‌تواند باعث اعتياد به داروهاي جايگزين گردد.

 

مراحل ترك اعتياد به متادون در خانه

ترك اعتياد به متادون در خانه مراحلي دارد و براي اين كه ترك متادون موثر واقع شود لازم است كه اين مراحل به خوبي طي شوند. اين مراحل شامل موارد زير است.

– تصميم قاطع براي ترك متادون و ايجاد انگيزه در خود

– مشورت با پزشك متخصص و تعيين روش ترك متادون

– آگاهي از مشكلات حين ترك اعتياد به متادون و آماده بودن براي آن‌ها

– داشتن يك برنامه درماني صحيح براي عدم انجام ترك اعتياد به متادون در خانه

– كمك گرفتن از روانشناس براي از بين بردن علائم رواني ترك متادون

– شركت در برنامه‌هاي پيشگيري از بازگشت به اعتياد و ترك اعتياد به متادون

توجه داشته باشيد كه ترك اعتياد به متادون بايد تحت نظر پزشك باشد و ترك آن در خانه توصيه نمي‌شود. براي دريافت اطلاعات بيشتر در اين زمينه مي‌توانيد با روانشناس مشورت كنيد.

ترك متادون چند روز طول مي كشد ؟

براي پاسخ به اين سوال بايد گفت ترك اعتياد به متادون با توجه به شرايط جسمي بيمار و ميزان مصرف متفاوت است ولي به طور كلي سيكل درمان 14 روز تا سم زدايي كامل و اصولي فرد زمان مي برد. 

ترك يكدفعه متادون

ترك يكدفعه اي (يابويي) متادون ، از بدترين روش هاي ترك اين دارو محسوب مي شود. شما با اين كار شُك ناگهاني به بدن و مغزتان وارد مي كنيد. اين شُك اصلا براي سلامت شما خوب نيست. هر بار با ترك يكدفعه اي متادون بدنتان در مقابل درمان مقاوم تر مي شود. پس بدون توجه به راهنمايي ها متخصصين هرگز دست به قطع ناگهاني داروهاي تان نكنيد.

مراقبت هاي لازم بعد از ترك متادون | مقابله با وسوسه هاي بعد از ترك

واقعيت اين است كه ترك متادون همانند ساير مواد مخدر احتمال بازگشت بالايي دارد؛ چرا كه بيمار تنها از لحاظ جسمي به صورت كامل سم زدايي شده و با مواجه شدن با شرايط پيچيده رواني دوباره اعتياد خود را از سر مي گيرد. به همين دليل لازم است تا خانواده فرد بعد از ترك اعتياد به متادون مراقبت لازم را از وي داشته باشند. توصيه ما اين است كه حتما از جلسات روانشناس متخصص در ترك اعتياد حتما بهرمند شويد. از جمله مراقبت هاي لازم بعد از ترك اعتياد مي توان به موارد زير اشاره داشت :

پيدا كردن عامل اصلي اعتياد فرد

بر اساس تحقيقات انجام شده افراد در زمان مواجه با يك شرايط سخت و پيچيده رواني دچار اعتياد مي شوند و اعتياد تنها نمود يك مسئله حل نشده رواني در گذشته فرد بيمار است. به همين دليل بعد از ترك اعتياد بايد عامل اصلي اعتياد پيدا و درمان گردد.

تغيير شرايط زندگي فرد

بهتر است محل زندگي به طوري تغيير كند تا بعد از ترك اعتياد به متادون با خاطرات بد گذشته ارتباط كمتري پيدا كند. 

تفريحات سالم 

سعي كنيد بعد از ترك تفريحات سالمي داشته باشيد. رفتن به كلاس هاي ورزشي، مسافرت و … . 

رفتن به سر كار 

داشتن دغدغه فكري بعد از ترك اعتياد سبب مي شود تا كمتر به وسوسه هاي مصرف مجدد فكر كنيد.

 

پيدا كردن و درمان عامل اصلي اعتياد بعد از ترك متادون از وسوسه بازگشت دوباره اعتياد جلوگيري مي كند

 

ترك اعتياد به متادون در خانه با ذهن نو

شما در هر كجاي كشور كه هستيد مي توانيد از خدمات نوين مركز ذهن نو به صورت حضوري و تلفني بهرمند شويد. ذهن نو با دارا بودن تيم تخصصي و مجرب شامل برترين اساتيد و متخصصان ترك اعتياد دانشگاه هاي برتر كشور پاسخگوي نياز هاي شما به صورت حضوري، تلفني و آنلاين است. همچنين مي توانيد در شبكه هاي اجتماعي مركز ذهن نو از جمله اينستاگرام همراه ما باشيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك اعتياد به متادون مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

ترك اعتياد به متادون در خانه و كمپ چند روز طول مي كشد ؟

به طور كلي دو هفته كه بسته به شرايط بيمار متفاوت است. در مقاله به طول كامل توضيح داده شده .

آيا ممكن است فرد در اثر مصرف متادون دچار اور دوز شود؟

بله. مصرف بيش از حد متادون نيز همانند هر ماده مخدر ديگر مي‌تواند به بروز علائم اوردوز بيانجامد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/5  ] [ ۱۸ ] [ newmiind ] [ ]

ترك متادون يا ترك اعتياد به متادون چرا بايد توسط متخصص انجام شود؟ پيدا كردن راهي براي ترك متادون براي بسياري از افراد امر پيچيده‌اي به نظر مي‌رسد چرا كه متادون خود دارويي است كه در ترك اعتياد به مواد مخدر و افيوني به كار مي‌رود و به كاهش علائم ناخوشايند ترك كمك مي‌كند. با اين حال برخي افراد كه اطلاع چنداني از اين دارو ندارند متادون را كاملاً جايگزين مواد كرده و به اين ترتيب شروع به سوءمصرف آن مي‌كنند.

در اين وضعيت اعتياد جديدي به مشكلات قبلي فرد اضافه مي‌شود كه وضعيت دشواري را پديد مي‌آورد؛ اما بروز اين رويداد به معناي پايان ماجرا نيست بلكه براي ترك اعتياد به متادون نيز روش‌هاي درماني مختلفي وجود دارد كه به كمك پزشكان و متخصصين حوزه سلامت روان از جمله روانشناسان مي‌توانيد از آن‌ها بهره مند شويد. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي ترك اعتياد به متادون تا پايان اين مطلب با ما همراه باشيد. براي دريافت خدمات ترك اعتياد كليك كنيد.

منبع: ترك متادون | بهترين روش ترك اعتياد به متادون بدون درد

ترك متادون

ترك متادون در ابتدا به نظر آسان مي‌آيد. به همين دليل خيلي از كساني كه دچار اعتيادبه متادون هستند خودشان بارها تلاش بر ترك كرده اند. تغيير دوز، قطع ناگهاني، جايگزين كردن داروهاي ديگر از جمله اقدامات اين عزيزان است. اما بعد از تمام اين تلاش ها اغلب به اين نتيجه مي رسند كه متادون دارويي به شدت اعتيادآور و حتي بدتر از موادمخدر است!!! حال آن كه اين دارو راهي براي درمان اعتياد محسوب مي شود. شما براي ترك متادون حتما بايد به متخصص مراجعه نماييد. براي كنار گذاشتن آن نياز به متخصص داريد. براي درك بهتر اين مساله در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد.

متادون چيست؟ علائم اعتياد به متادون كدامند ؟

 

متادون نوعي داروي اپيوئيدي است كه اثرات ضد درد دارد و اغلب در درمان اعتياد به مواد افيوني به خصوص هروئين به كار مي‌رود. متادون اثراتي مشابه با مواد افيوني نظير مورفين و ترياك دارد. تجويز آن به هنگام ترك به بيمار كمك مي‌كند از نظر جسماني در وضعيت باثبات تري قرار بگيرد و علائم ترك كمتري را تجربه نمايد.

با اين حال توجه داشته باشيد كه اين دارو به دليل داشتن مكانيسم اثر مشابه با مواد مخدر اگر به‌درستي و مطابق تجويز پزشك مصرف نشود خود مي‌تواند منجر به شكل گيري اعتياد جديدي شده و بر مشكلات قبلي بيفزايد. مصرف زياد متادون همانند ساير مواد مخدر منجر به كاهش هوشياري، كما، اوردوز و … مي شود؛ كه در مقاله متادون چيست به صورت كامل عوارض، علائم و چگونگي عملكرد متادون توضيح داده ايم.

باور هاي غلط در مورد اعتياد به متادون و ترك آن

متأسفانه بسياري از افراد از اعتيادآور بودن متادون و نياز به ترك متادون اطلاعي ندارند و هنگامي كه در دوره سم زدايي پزشك اين دارو را تجويز مي‌كند آن‌ها بدون توجه به دوز مصرف و مدت زمان تعيين‌شده براي استفاده از اين دارو، دست به سوءمصرف آن مي‌زنند. همين امر باعث مي‌شود كه نه تنها اعتياد قبلي فرد درمان نشود بلكه اعتياد به متادون نيز به شرايط قبلي اضافه گردد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد اين روش‌ها تا پايان مطلب با ما همراه باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.

هم چنين برخي افراد ترك اعتياد به مواد مخدر به كمك متادون را به صورت سرخود آغاز مي‌كنند كه همين مسئله نيز در وابستگي ناخواسته به اين دارو نقش بسزايي دارد. توجه داشته باشيد كه دوز مصرف متادون بايد كاملاً تحت كنترل باشد و متناسب با نوع ماده‌اي كه قصد ترك آن را داريد، ميزان مصرف قبلي و بررسي شرايط جسماني و رواني استفاده شود. بررسي اين موارد تنها به عهده پزشك است و افراد غيرمتخصص نمي‌توانند براي شما متادون تجويز كنند يا به كمك آن شما را ترك دهند.

علائم ترك متادون

از آنجايي كه داروي متادون خود در اصل براي ترك اعتياد به هروئين و ساير مواد افيوني توليد مي‌شود علائم ترك آن به شدت ساير مواد افيوني نيست و به همان سرعت نيز بروز پيدا نمي‌كند. يكي از علت‌هاي اين موضوع طولاني بودن مكانيسم اثر متادون است كه باعث مي‌شود اين دارو حدود 1 تا 3 روز در بدن باقي بماند. در نتيجه علائم ترك متادون مشابه با علائم ترك مواد افيوني است كه با شدت كمتري اتفاق مي‌افتند. از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. جهت آشنايي با ساير روش هاي ترك اعتياد به مواد مخدر كليك كنيد.

– بروز علائم گوارشي نظير دل پيچه، اسهال، حالت تهوع و استفراغ

– دچار شدن به دردهاي عضلاني

– افزايش اشك چشم و آبريزش بيني

– احساس اضطراب و بي‌قراري

– دچار شدن به مشكلات خواب

– تب، لرز و تعريق

عوراض اعتياد به متادون

عوارض اعتياد و ترك اعتياد به متادون را مي توان به دو دسته عوارض جسمي و عوارض روحي و رواني تقسيم كرد. برخي از اين عوارض كوتاه مدت هستند و طي 3 روز تا 2 هفته بعد از قطع مصرف از بين مي روند و برخي ديگر از عوارض متادون نيز مي توانند تا سال هاي همراه فرد بمانند. در ادامه به برخي از عوارض جسمي و رواني اشاره مي كنيم :

عوراض جسمي ترك اعتياد به متادون

توجه داشته باشيد كه عوارض جسمي در حالت ترك سريع شدت بيشتري در فرد دارند كه از جمله آنها مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • سردرد و سرگيجه
  • آبريزش چشم و بيني
  • تهوع و استفراغ
  • عرق زياد و لرزش بدن
  • افزايش ضربان قلب و فشار خون
  • درد مفاصل و عضلات

عوارض رواني ترك متادون

از جمله عوارض رواني مصرف و ترك متادون به موارد زيرا مي توان اشاره كرد :

  • اضطراب و افسردگي
  • حالات هيجاني
  • بيش فعالي
  • توهم‌هاي بينايي و شنوايي
  • افكار خودكشي
  • پرخاشگري
  • كاهش انگيزه
  • نداشتن ثبات شخصيت

ترك متادون با سم زدايي

سم زدايي براي ترك متادون يكي از روش هاي درماني است كه در مراكز درماني و بيمارستان ها اهميت و كارايي پيدا مي كند. در ترك متادون با سم زدايي فرد همواره تحت نظر پزشك قرار دارد و تا حد زيادي علائم ترك در او كاهش پيدا مي كند.

اما در ترك اعتياد به متادون با روش كاهش تدريجي دارو و با كاهش دوز متادون كه در چند هفته ارائه مي شود. علائم ترك اعتياد به متادون در فرد به شدت كاهش پيدا مي كند. بر اساس تحقيقات انجام شده روش هاي ترك تدريجي بهتر از روش هاي ترك يك باره و سريع مي باشد. هرچند كه روش هاي تدريجي طول درماني بسيار بيشتري نسبت به روش هاي ترك سريع دارند. شما در هر جايي هستيد مي توانيد از خدمات مشاوره ترك اعتياد به متادون مركز ذهن نو بهرمند شويد.

بهترين روش ترك متادون

اگر كسي به طور تفريحي به مصرف متادون روي بياورد يا در روند ترك اعتياد به مواد ديگر با استفاده‌هاي نابه جا از اين دارو به آن وابستگي پيدا كند در قدم اول لازم است كه برنامه‌هاي سم زدايي را اجرا كرده و سپس ساير درمان‌هاي روان شناختي و پزشكي براي پايداري در ترك را نيز پيگيري نمايد. ما در ادامه به انواع روش‌هاي درماني براي ترك متادون اشاره كرده‌ايم.

روش اول : درمان‌هاي دارويي ترك متادون

براي ترك اعتياد به متادون به خصوص وقتي فرد اين دارو را در دوزهاي بالا مصرف مي‌كرده ممكن است پزشك درمان دارويي را در دستور كار قرار دهد. ازجمله مهم‌ترين داروهايي كه براي ترك متادون تجويز مي‌شود بايد به بوپرنورفين يا همان ب 2 اشاره كرد. اين دارو نيز مكانيسم اثر تقريباً مشابهي با مواد افيوني دارد. در نتيجه نبايد به‌طور خودسر مصرف شود. هم‌چنين روند مصرف و نوع قطع آن نيز به طور كامل بايد زير نظر پزشك باشد تا تمام عوارض احتمالي كنترل گردند.

روش دوم : ترك متادون با روان درماني فردي

علاوه بر سم‌زدايي و درمان دارويي از آنجايي كه اعتياد منجر به ايجاد تغييرات مغزي مزمن مي‌شود لازم است كه درمان‌هاي روان‌شناختي نيز در دستور كار قرار بگيرند تا فاكتورهاي مهمي نظير وسوسه و احساس ميل شديد به مصرف مجدد نيز تحت درمان قرار گرفته و براي بهبودي پايدار تلاش شود.

هم‌چنين به اين موضوع توجه كنيد كه اعتياد امروزه به عنوان يك اختلال روان پزشكي شناخته مي‌شود و تقريباً در اكثر موارد ريشه‌هاي رواني دارد. به اين صورت كه بسياري از افراد به دليل مشكلاتي نظير فقدان اعتماد به نفس، نداشتن احساس كارآمدي در زندگي يا وجود افسردگي و احساس درماندگي در زندگي به سمت مواد كشيده مي‌شوند.

اگر اين عوامل زير بنايي تحت درمان قرار نگيرند احتمال اينكه فرد پس از سم زدايي مجدداً به سمت مواد كشيده شود تا حد زيادي وجود خواهد داشت. در نتيجه اگر مي‌خواهيد كه پرهيز پايداري را تجربه كنيد و به طور بنيادي به رنج هاي خود در ارتباط با مصرف مواد پايان دهيد لازم است كه در كنار عدم مصرف و پيگيري درمان‌هاي دارويي درمان‌هاي روان‌شناختي را نيز جدي بگيريد.

روش سوم : خانواده درماني براي ترك متادون

خانواده درماني شكل ديگري از روان درماني است كه روانشناسان آن را با حضور اعضاي خانواده برگزار مي‌كنند. هدف از خانواده درماني اين است كه ساير اعضا به درستي مشكل فرد را بشناسند و بدانند در برخورد با او بايد چه مسائلي را رعايت كنند. براي مثال آشنايي با اين مسئله كه لغزش بخشي از روند درمان است و با يك بار اشتباه تمام تلاش‌هاي فرد زير سوال نمي‌رود به اعضاي خانواده كمك مي‌كند تا راحت تر با اين موضوع كنار بياييند و رفتارهايي نظير سرزنش و تحقير را كم تر از خود نشان دهند.

روش چهارم : گروه درماني

گروه درماني يكي از روش‌هاي بسيار مؤثر براي پايدار نگه داشتن فرد در دوره پرهيز است. در گروه درماني فرد در كنار ساير افرادي كه مسير ترك اعتياد به متادون را پشت سر گذاشته‌اند قرار مي‌گيرد و تجربيات آن‌ها را مي‌شنود. اين كار به او كمك مي‌كند تا بداند در اين مسير دشوار تنها نيست و افراد ديگري با شرايط دشوارتر هم توانسته‌اند اين موضوع را پشت سر بگذارند. اين امر در نهايت به افزايش خودكنترلي و مقاومت در برابر وسوسه‌هاي دروني و بيروني كمك بسياري مي‌كند. براي انتخاب روش درمان و شروع مشاوره ترك اعتياد دريافت كنيد.

ترك متادون چند روز طول مي كشد ؟

براي پاسخ به اين سوال بايد گفت ترك اعتياد به متادون با توجه به شرايط جسمي بيمار و ميزان مصرف متفاوت است ولي به طور كلي سيكل درمان 14 روز تا سم زدايي كامل و اصولي فرد زمان مي برد.

ترك يكدفعه متادون

ترك يكدفعه اي (يابويي) متادون ، از بدترين روش هاي ترك اين دارو محسوب مي شود. شما با اين كار شُك ناگهاني به بدن و مغزتان وارد مي كنيد. اين شُك اصلا براي سلامت شما خوب نيست. هر بار با ترك يكدفعه اي متادون بدنتان در مقابل درمان مقاوم تر مي شود. پس بدون توجه به راهنمايي ها متخصصين هرگز دست به قطع ناگهاني داروهاي تان نكنيد.

مراقبت هاي لازم بعد از ترك متادون | مقابله با وسوسه هاي بعد از ترك

واقعيت اين است كه ترك متادون همانند ساير مواد مخدر احتمال بازگشت بالايي دارد؛ چرا كه بيمار تنها از لحاظ جسمي به صورت كامل سم زدايي شده و با مواجه شدن با شرايط پيچيده رواني دوباره اعتياد خود را از سر مي گيرد. به همين دليل لازم است تا خانواده فرد بعد از ترك اعتياد به متادون مراقبت لازم را از وي داشته باشند. توصيه ما اين است كه حتما از جلسات روانشناس متخصص در ترك اعتياد حتما بهرمند شويد. از جمله مراقبت هاي لازم بعد از ترك اعتياد مي توان به موارد زير اشاره داشت :

پيدا كردن عامل اصلي اعتياد فرد

بر اساس تحقيقات انجام شده افراد در زمان مواجه با يك شرايط سخت و پيچيده رواني دچار اعتياد مي شوند و اعتياد تنها نمود يك مسئله حل نشده رواني در گذشته فرد بيمار است. به همين دليل بعد از ترك اعتياد بايد عامل اصلي اعتياد پيدا و درمان گردد.

تغيير شرايط زندگي فرد

بهتر است محل زندگي به طوري تغيير كند تا بعد از ترك اعتياد به متادون با خاطرات بد گذشته ارتباط كمتري پيدا كند.

تفريحات سالم

سعي كنيد بعد از ترك تفريحات سالمي داشته باشيد. رفتن به كلاس هاي ورزشي، مسافرت و … .

رفتن به سر كار

داشتن دغدغه فكري بعد از ترك اعتياد سبب مي شود تا كمتر به وسوسه هاي مصرف مجدد فكر كنيد.

پيدا كردن و درمان عامل اصلي اعتياد بعد از ترك متادون از وسوسه بازگشت دوباره اعتياد جلوگيري مي كند

ترك متادون با ذهن نو

شما در هر كجاي كشور كه هستيد مي توانيد از خدمات نوين مركز ذهن نو به صورت حضوري و تلفني بهرمند شويد. ذهن نو با دارا بودن تيم تخصصي و مجرب شامل برترين اساتيد و متخصصان ترك اعتياد دانشگاه هاي برتر كشور پاسخگوي نياز هاي شما به صورت حضوري، تلفني و آنلاين است.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك متادون مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

ترك متادون چند روز طول مي كشد ؟

به طور كلي دو هفته كه بسته به شرايط بيمار متفاوت است. در مقاله به طول كامل توضيح داده شده .

آيا ممكن است فرد در اثر مصرف متادون دچار اور دوز شود؟

بله. مصرف بيش از حد متادون نيز همانند هر ماده مخدر ديگر مي‌تواند به بروز علائم اوردوز بيانجامد. از جمله اين علائم مي‌توان به تنگ شدن مردمك چشم‌ها، سرگيجه، رنگ پريدگي، كاهش سطح هوشياري، حالت تهوع و استفراغ و بروز تضعيف تنفسي اشاره كرد. در اين شرايط لازم است كه فرد سريعاً به اورژانس منتقل گردد تا خدمات حمايتي و اقدامات لازم براي مسموميت زدايي انجام شوند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترك متادون | بهترين روش ترك اعتياد به متادون بدون درد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/4  ] [ ۱۴ ] [ newmiind ] [ ]

پيدا كردن راهي براي ترك متادون براي بسياري از افراد امر پيچيده‌اي به نظر مي‌رسد چرا كه متادون خود دارويي است كه در ترك اعتياد به مواد مخدر و افيوني به كار مي‌رود و به كاهش علائم ناخوشايند ترك كمك مي‌كند. با اين حال برخي افراد كه اطلاع چنداني از اين دارو ندارند متادون را كاملاً جايگزين مواد كرده و به اين ترتيب شروع به سوءمصرف آن مي‌كنند. در اين وضعيت اعتياد جديدي به مشكلات قبلي فرد اضافه مي‌شود كه وضعيت دشواري را پديد مي‌آورد؛ اما بروز اين رويداد به معناي پايان ماجرا نيست بلكه براي ترك اعتياد به متادون نيز روش‌هاي درماني مختلفي وجود دارد كه به كمك پزشكان و متخصصين حوزه سلامت روان از جمله روانشناسان مي‌توانيد از آن‌ها بهره مند شويد. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي ترك اعتياد به متادون تا پايان اين مطلب با ما همراه باشيد. براي دريافت خدمات ترك اعتياد كليك كنيد.

منبع :  ترك اعتياد به متادون

متادون چيست؟

متادون نوعي داروي اپيوئيدي است كه اثرات ضد درد دارد و اغلب در درمان اعتياد به مواد افيوني به خصوص هروئين به كار مي‌رود. متادون اثراتي مشابه با مواد افيوني نظير مورفين و ترياك دارد. تجويز آن به هنگام ترك به بيمار كمك مي‌كند از نظر جسماني در وضعيت باثبات تري قرار بگيرد و علائم ترك كمتري را تجربه نمايد. با اين حال توجه داشته باشيد كه اين دارو به دليل داشتن مكانيسم اثر مشابه با مواد مخدر اگر به‌درستي و مطابق تجويز پزشك مصرف نشود خود مي‌تواند منجر به شكل گيري اعتياد جديدي شده و بر مشكلات قبلي بيفزايد.

 

 

اعتياد به متادون

متأسفانه بسياري از افراد از اعتيادآور بودن متادون اطلاعي ندارند و هنگامي كه در دوره سم زدايي پزشك اين دارو را تجويز مي‌كند آن‌ها بدون توجه به دوز مصرف و مدت زمان تعيين‌شده براي استفاده از اين دارو، دست به سوءمصرف آن مي‌زنند. همين امر باعث مي‌شود كه نه تنها اعتياد قبلي فرد درمان نشود بلكه اعتياد به متادون نيز به شرايط قبلي اضافه گردد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد اين روش‌ها تا پايان مطلب با ما همراه باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.

 

هم چنين برخي افراد ترك اعتياد به مواد مخدر به كمك متادون را به صورت سرخود آغاز مي‌كنند كه همين مسئله نيز در وابستگي ناخواسته به اين دارو نقش بسزايي دارد. توجه داشته باشيد كه دوز مصرف متادون بايد كاملاً تحت كنترل باشد و متناسب با نوع ماده‌اي كه قصد ترك آن را داريد، ميزان مصرف قبلي و بررسي شرايط جسماني و رواني استفاده شود. بررسي اين موارد تنها به عهده پزشك است و افراد غيرمتخصص نمي‌توانند براي شما متادون تجويز كنند يا به كمك آن شما را ترك دهند. 

 

 

علائم ترك متادون

از آنجايي كه داروي متادون  خود در اصل براي ترك اعتياد به هروئين و ساير مواد افيوني توليد مي‌شود علائم ترك آن به شدت ساير مواد افيوني نيست و به همان سرعت نيز بروز پيدا نمي‌كند. يكي از علت‌هاي اين موضوع طولاني بودن مكانيسم اثر متادون است كه باعث مي‌شود اين دارو حدود 1 تا 3 روز در بدن باقي بماند. در نتيجه علائم ترك متادون مشابه با علائم ترك مواد افيوني است كه با شدت كمتري اتفاق مي‌افتند. از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. جهت آشنايي با ساير روش هاي ترك اعتياد به مواد مخدر كليك كنيد.

– بروز علائم گوارشي نظير دل پيچه، اسهال، حالت تهوع و استفراغ

– دچار شدن به دردهاي عضلاني

– افزايش اشك چشم و آبريزش بيني

– احساس اضطراب و بي‌قراري

– دچار شدن به مشكلات خواب

– تب، لرز و تعريق

 

 

بهترين و سريعترين روش ترك متادون

اگر كسي به طور تفريحي به مصرف متادون روي بياورد يا در روند ترك اعتياد به مواد ديگر با استفاده‌هاي نابه جا از اين دارو به آن وابستگي پيدا كند در قدم اول لازم است كه برنامه‌هاي سم زدايي را اجرا كرده و سپس ساير درمان‌هاي روان شناختي و پزشكي براي پايداري در ترك را نيز پيگيري نمايد. ما در ادامه به انواع روش‌هاي درماني براي ترك متادون اشاره كرده‌ايم.

درمان‌هاي دارويي

براي ترك اعتياد به متادون به خصوص وقتي فرد اين دارو را در دوزهاي بالا مصرف مي‌كرده ممكن است پزشك درمان دارويي را در دستور كار قرار دهد. ازجمله مهم‌ترين داروهايي كه براي ترك متادون تجويز مي‌شود بايد به بوپرنورفين يا همان ب 2 اشاره كرد. اين دارو نيز مكانيسم اثر تقريباً مشابهي با مواد افيوني دارد. در نتيجه نبايد به‌طور خودسر مصرف شود. هم‌چنين روند مصرف و نوع قطع آن نيز به طور كامل بايد زير نظر پزشك باشد تا تمام عوارض احتمالي كنترل گردند.

روان درماني فردي

علاوه بر سم‌زدايي و درمان دارويي از آنجايي كه اعتياد منجر به ايجاد تغييرات مغزي مزمن مي‌شود لازم است كه درمان‌هاي روان‌شناختي نيز در دستور كار قرار بگيرند تا فاكتورهاي مهمي نظير وسوسه و احساس ميل شديد به مصرف مجدد نيز تحت درمان قرار گرفته و براي بهبودي پايدار تلاش شود. هم‌چنين به اين موضوع توجه كنيد كه اعتياد امروزه به عنوان يك اختلال روان پزشكي شناخته مي‌شود و تقريباً در اكثر موارد ريشه‌هاي رواني دارد. به اين صورت كه بسياري از افراد به دليل مشكلاتي نظير فقدان اعتماد به نفس، نداشتن احساس كارآمدي در زندگي يا وجود افسردگي و احساس درماندگي در زندگي به سمت مواد كشيده مي‌شوند.

اگر اين عوامل زير بنايي تحت درمان قرار نگيرند احتمال اينكه فرد پس از سم زدايي مجدداً به سمت مواد كشيده شود تا حد زيادي وجود خواهد داشت. در نتيجه اگر مي‌خواهيد كه پرهيز پايداري را تجربه كنيد و به طور بنيادي به رنج هاي خود در ارتباط با مصرف مواد پايان دهيد لازم است كه در كنار عدم مصرف و پيگيري درمان‌هاي دارويي درمان‌هاي روان‌شناختي را نيز جدي بگيريد.

خانواده درماني براي ترك متادون

خانواده درماني شكل ديگري از روان درماني است كه روانشناسان آن را با حضور اعضاي خانواده برگزار مي‌كنند. هدف از خانواده درماني اين است كه ساير اعضا به درستي مشكل فرد را بشناسند و بدانند در برخورد با او بايد چه مسائلي را رعايت كنند. براي مثال آشنايي با اين مسئله كه لغزش بخشي از روند درمان است و با يك بار اشتباه تمام تلاش‌هاي فرد زير سوال نمي‌رود به اعضاي خانواده كمك مي‌كند تا راحت تر با اين موضوع كنار بياييند و رفتارهايي نظير سرزنش و تحقير را كم تر از خود نشان دهند.

گروه درماني

گروه درماني يكي از روش‌هاي بسيار مؤثر براي پايدار نگه داشتن فرد در دوره پرهيز است. در گروه درماني فرد در كنار ساير افرادي كه مسير ترك اعتياد را پشت سر گذاشته‌اند قرار مي‌گيرد و تجربيات آن‌ها را مي‌شنود. اين كار به او كمك مي‌كند تا بداند در اين مسير دشوار تنها نيست و افراد ديگري با شرايط دشوارتر هم توانسته‌اند اين موضوع را پشت سر بگذارند. اين امر در نهايت به افزايش خودكنترلي و مقاومت در برابر وسوسه‌هاي دروني و بيروني كمك بسياري مي‌كند. براي انتخاب روش درمان و شروع مشاوره ترك اعتياد دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

بله. مصرف بيش از حد متادون نيز همانند هر ماده مخدر ديگر مي‌تواند به بروز علائم اوردوز بيانجامد. از جمله اين علائم مي‌توان به تنگ شدن مردمك چشم‌ها، سرگيجه، رنگ پريدگي، كاهش سطح هوشياري، حالت تهوع و استفراغ و بروز تضعيف تنفسي اشاره كرد. در اين شرايط لازم است كه فرد سريعاً به اورژانس منتقل گردد تا خدمات حمايتي و اقدامات لازم براي مسموميت زدايي انجام شوند.

   

منبع :  بهترين روش ترك متادون

 



:: بازديد از اين مطلب : 8

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/22  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

پيدا كردن راهي براي ترك متادون براي بسياري از افراد امر پيچيده‌اي به نظر مي‌رسد چراكه متادون خود دارويي است كه در ترك اعتياد به مواد افيوني به كار مي‌رود و به كاهش علائم ناخوشايند ترك كمك مي‌كند. با اين حال برخي افراد كه اطلاع چنداني از اين دارو ندارند متادون را كاملاً جايگزين مواد كرده و به اين ترتيب شروع به سوءمصرف آن مي‌كنند. در اين وضعيت اعتياد جديدي به مشكلات قبلي فرد اضافه مي‌شود كه وضعيت دشواري را پديد مي‌آورد؛ اما بروز اين رويداد به معناي پايان ماجرا نيست بلكه براي ترك اعتياد به متادون نيز روش‌هاي درماني مختلفي وجود دارد كه به كمك پزشكان و متخصصين حوزه سلامت روان از جمله روانشناسان مي‌توانيد از آن‌ها بهره مند شويد. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي ترك اعتياد به متادون تا پايان اين مطلب با ما همراه باشيد. براي دريافت خدمات ترك اعتياد كليك كنيد.

منبع : ترك متادون 

متادون چيست؟

متادون نوعي داروي اپيوئيدي است كه اثرات ضد درد دارد و اغلب در درمان اعتياد به مواد افيوني به خصوص هروئين به كار مي‌رود. متادون اثراتي مشابه با مواد افيوني نظير مورفين و ترياك دارد. تجويز آن به هنگام ترك به بيمار كمك مي‌كند از نظر جسماني در وضعيت باثبات تري قرار بگيرد و علائم ترك كمتري را تجربه نمايد. با اين حال توجه داشته باشيد كه اين دارو به دليل داشتن مكانيسم اثر مشابه با مواد مخدر اگر به‌درستي و مطابق تجويز پزشك مصرف نشود خود مي‌تواند منجر به شكل گيري اعتياد جديدي شده و بر مشكلات قبلي بيفزايد.

اعتياد به متادون

متأسفانه بسياري از افراد از اعتيادآور بودن متادون اطلاعي ندارند و هنگامي كه در دوره سم زدايي پزشك اين دارو را تجويز مي‌كند آن‌ها بدون توجه به دوز مصرف و مدت زمان تعيين‌شده براي استفاده از اين دارو، دست به سوءمصرف آن مي‌زنند. همين امر باعث مي‌شود كه نه تنها اعتياد قبلي فرد درمان نشود بلكه اعتياد به متادون نيز به شرايط قبلي اضافه گردد.

هم چنين برخي افراد ترك اعتياد به كمك متادون را به صورت سرخود آغاز مي‌كنند كه همين مسئله نيز در وابستگي ناخواسته به اين دارو نقش بسزايي دارد. توجه داشته باشيد كه دوز مصرف متادون بايد كاملاً تحت كنترل باشد و متناسب با نوع ماده‌اي كه قصد ترك آن را داريد، ميزان مصرف قبلي و بررسي شرايط جسماني و رواني استفاده شود. بررسي اين موارد تنها به عهده پزشك است و افراد غيرمتخصص نمي‌توانند براي شما متادون تجويز كنند يا به كمك آن شما را ترك دهند.

ترك متادون و علائم آن

از آنجايي كه داروي متادون  خود در اصل براي ترك اعتياد به هروئين و ساير مواد افيوني توليد مي‌شود علائم ترك آن به شدت ساير مواد افيوني نيست و به همان سرعت نيز بروز پيدا نمي‌كند. يكي از علت‌هاي اين موضوع طولاني بودن مكانيسم اثر متادون است كه باعث مي‌شود اين دارو حدود 1 تا 3 روز در بدن باقي بماند. در نتيجه علائم ترك متادون مشابه با علائم ترك مواد افيوني است كه با شدت كمتري اتفاق مي‌افتند. از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– بروز علائم گوارشي نظير دل پيچه، اسهال، حالت تهوع و استفراغ

– دچار شدن به دردهاي عضلاني

– افزايش اشك چشم و آبريزش بيني

– احساس اضطراب و بي‌قراري

– دچار شدن به مشكلات خواب

– تب، لرز و تعريق

– تاكي كاردي

روش‌هاي درماني براي ترك متادون

اگر كسي به طور تفريحي به مصرف متادون روي بياورد يا در روند ترك اعتياد به مواد ديگر با استفاده‌هاي نابه جا از اين دارو به آن وابستگي پيدا كند در قدم اول لازم است كه برنامه‌هاي سم زدايي را اجرا كرده و سپس ساير درمان‌هاي روان شناختي و پزشكي براي پايداري در ترك را نيز پيگيري نمايد. ما در ادامه به انواع روش‌هاي درماني براي ترك متادون اشاره كرده‌ايم.

درمان‌هاي دارويي

براي ترك اعتياد به متادون به خصوص وقتي فرد اين دارو را در دوزهاي بالا مصرف مي‌كرده ممكن است پزشك درمان دارويي را در دستور كار قرار دهد. ازجمله مهم‌ترين داروهايي كه براي ترك متادون تجويز مي‌شود بايد به بوپرنورفين يا همان ب 2 اشاره كرد. اين دارو نيز مكانيسم اثر تقريباً مشابهي با مواد افيوني دارد. در نتيجه نبايد به‌طور خودسر مصرف شود. هم‌چنين روند مصرف و نوع قطع آن نيز به طور كامل بايد زير نظر پزشك باشد تا تمام عوارض احتمالي كنترل گردند.

روان درماني فردي

علاوه بر سم‌زدايي و درمان دارويي از آنجايي كه اعتياد منجر به ايجاد تغييرات مغزي مزمن مي‌شود لازم است كه درمان‌هاي روان‌شناختي نيز در دستور كار قرار بگيرند تا فاكتورهاي مهمي نظير وسوسه و احساس ميل شديد به مصرف مجدد نيز تحت درمان قرار گرفته و براي بهبودي پايدار تلاش شود. هم‌چنين به اين موضوع توجه كنيد كه اعتياد امروزه به عنوان يك اختلال روان پزشكي شناخته مي‌شود و تقريباً در اكثر موارد ريشه‌هاي رواني دارد. به اين صورت كه بسياري از افراد به دليل مشكلاتي نظير فقدان اعتماد به نفس، نداشتن احساس كارآمدي در زندگي يا وجود افسردگي و احساس درماندگي در زندگي به سمت مواد كشيده مي‌شوند.

اگر اين عوامل زير بنايي تحت درمان قرار نگيرند احتمال اينكه فرد پس از سم زدايي مجدداً به سمت مواد كشيده شود تا حد زيادي وجود خواهد داشت. در نتيجه اگر مي‌خواهيد كه پرهيز پايداري را تجربه كنيد و به طور بنيادي به رنج هاي خود در ارتباط با مصرف مواد پايان دهيد لازم است كه در كنار عدم مصرف و پيگيري درمان‌هاي دارويي درمان‌هاي روان‌شناختي را نيز جدي بگيريد.

خانواده درماني براي ترك متادون

خانواده درماني شكل ديگري از روان درماني است كه روانشناسان آن را با حضور اعضاي خانواده برگزار مي‌كنند. هدف از خانواده درماني اين است كه ساير اعضا به درستي مشكل فرد را بشناسند و بدانند در برخورد با او بايد چه مسائلي را رعايت كنند. براي مثال آشنايي با اين مسئله كه لغزش بخشي از روند درمان است و با يك بار اشتباه تمام تلاش‌هاي فرد زير سوال نمي‌رود به اعضاي خانواده كمك مي‌كند تا راحت تر با اين موضوع كنار بياييند و رفتارهايي نظير سرزنش و تحقير را كم تر از خود نشان دهند.

گروه درماني

گروه درماني يكي از روش‌هاي بسيار مؤثر براي پايدار نگه داشتن فرد در دوره پرهيز است. در گروه درماني فرد در كنار ساير افرادي كه مسير ترك اعتياد را پشت سر گذاشته‌اند قرار مي‌گيرد و تجربيات آن‌ها را مي‌شنود. اين كار به او كمك مي‌كند تا بداند در اين مسير دشوار تنها نيست و افراد ديگري با شرايط دشوارتر هم توانسته‌اند اين موضوع را پشت سر بگذارند. اين امر در نهايت به افزايش خودكنترلي و مقاومت در برابر وسوسه‌هاي دروني و بيروني كمك بسياري مي‌كند.

سؤالات متداول

– آيا ممكن است فرد در اثر مصرف متادون دچار اور دوز شود؟

بله. مصرف بيش از حد متادون نيز همانند هر ماده مخدر ديگر مي‌تواند به بروز علائم اوردوز بيانجامد. از جمله اين علائم مي‌توان به تنگ شدن مردمك چشم‌ها، سرگيجه، رنگ پريدگي، كاهش سطح هوشياري، حالت تهوع و استفراغ و بروز تضعيف تنفسي اشاره كرد. در اين شرايط لازم است كه فرد سريعاً به اورژانس منتقل گردد تا خدمات حمايتي و اقدامات لازم براي مسموميت زدايي انجام شوند.

همچنين مي توانيد در هر ساعت از روز با مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

منبع : ترك متادون 

 
امتیاز:
بازدید: 61
برچسب:
:
[ 1399/6/12  ] [ ۱۶ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 4
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب